13. marraskuuta 2012

Sisustaminen pienellä kukkarolla

Sisustusharrastuksen lumoissa voi sisustaa suurilla summilla tai vaihtoehtoisesti sisustaa kauniisti, mutta edullisin keinoin. Markkinoilta saa kallista, mutta pikku rahalla voi sisustaa aivan yhtä hyvin. Jos kotiin haluaa jatkuvaa muutosta; sesonkivärit ja kuosit pistetään alusta loppuun uusiksi, joulu sisustukseen varataan satoja euroja... Ei se voi olla koskaan edullista. Jos pienillä asioilla viitsii vaikuttaa harrastuksensa hintaan, se kannattaa tehdä. Ensimmäistä kalleinta ei kannata haalia, jos ei ole merkkiystävällinen sisustaja. Toisille kelpaa vain merkit X, toisille kelpaa halvempi kopioitu tavara.

Ajankäyttö on edullisessa sisustuksessa suuri tekijä. Ajan kanssa voi seurata eri verkkokauppojen hintakilpailua, käydä kirppareilla koluamassa ja selata erilaisia verkkokirppareita, eBay on myös oiva paikka, kun palvelua osaa käyttää ja oppii haravoimaan hinta-tuotekarttaa. Jos ei ole laiska tai onneton tekemään käsitöitä, kannattaa panostaa entisöintiin. Omalla kokemuksella 90% varmuudella markkinoilta löytyy huonekaluja pilkkahintaan, mutta ne täytyy ensin käsitellä tyyliin sopiviksi ja kytätä netin äärellä potentiaalisia kauppoja, koska parhaat ja edullisimmat viedään käsistä nopeasti. Verhokankaita ja muita kankaita kannattaa katsastaa kangaskaupasta. Itse suosin Eurokangasta, koska kankaan ostaminen tulee joskus monin verroin halvemmaksi, kuin valmisverhot. Tässä sanelee myös paljon kankaan laatu. Verkkokaupoista, kuten Jotex ja Ellos, tarjoavat yksinkertaisia verhoja pikku rahalla, joihin voi tuunata itse vaikkapa pitsireunaa, painattaa tekstiä ja kuvia ym. Sommittelua ja maistelua vaan. Jos huonekalun muoto on miellyttävä, mutta väri on väärä tai kulahtanut niin uusi väri-tai lakkapinta tekee ihmeitä. Hiomapaperi ja pieni purkki lakkaa tai kalustemaalia ei maksa maltaita. Hyvin pidetyt pensselit ja välineet kestävät käyttöä pitkään.


Vetimillä saa eri kivaa tunnelmaa ja pelkästään verhot, sekä tyynynpäälliset vaihtamalla saa kotiin ihka uutta särmää. Kynttilöiden värejä muuttamalla saa haluamaansa toistuvaa sävysinfoniaa muun värimaailman kanssa. Vain mielikuvitus on rajana, vaikkei rahaa olisikaan loputtomiin käytettävissä. Sukulaisia ja ystäviä kannattaa ns."hyödyntää". Jollekin toiselle jokin tavara tai huonekalu voi olla täysin tarpeeton ja lojua ulkovarastossa tai polttopuuna. Nimellistä korvausta tai muuta hyvitystä vastaan ihmiset luopuvat mielellään rojusta, josta sinä olet löytänyt vastaavanlaisesti aarteen kotiisi. Sisustaa voi ja kannattaa pienellä rahalla, mutta se vaatii ideoita ja tiedonhankintaa. Halpis-marketit, kuten Halpa-Halli ja vastaavat liikkeet ovat meidän, vaatimattomien hyviä kauppoja. Sieltä löytyy pientä sisustustavaraa halvemmalla, kuin naapurin sisustuskaupassa  samaa näköä edustava tavara voi olla jopa 10-20 euroa kalliimpi. Lopputulos ratkaisee. Kalliilla, mutta mauttomalla lätkitty sisustus ei hivele silmää. Visuaalista suunnittelua ja materiaalien yhteen sommittelua, niin sisustamisestakin tulee monin verroin antoisampaa.

Sen sijaan pintamateriaaleista en lähtisi tinkimään, kunhan siinäkin malttaa pitää jäitä hatussa. Kierrättämisen nimiin liputan ja kovaa! Aina ei tarvitse hankkia sitä tavaraa kaupan hyllyltä, jonka voisi vastaavanlaisesti ostaa käytettynä uudenveroisessa kunnossa. Ymmärrän niitäkin, jotka eivät aikaile eivätkä halua kuluttaa aikaansa tutkailuun, vaan meneät ja ostavat ensimmäisen vastaantulevan; maksoi mitä maksoi. En puhu tässä asiayhteydessä antiikki harrastajista. Jokaisellehan löytyy jotakin niin hinta, kuin brändi valikoimissa.


 Idearikkaita hetkiä kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...