23. elokuuta 2013

Kuvansiirto kokeiluja

Eilen ja tänään puuhailin kuvansiirto juttuja ystäväni luona ja myöhemmin vielä kotona. Harmikseni en löytänyt kauppareissultani Medium Art -lakkaa. Sitä olisi pitänyt tilata netistä. Vastaavaa, PowerPrint-lakkaa suositteltiin askartelukaupassa kuvansiirtoon. Itse en pitänyt PowerPrint-lakan ominaisuuksista. Kuva piti kuivattaa hiustenkuivaajalla 10min/kuva. Tuntui, että paperi jämähti todella kovasti kiinni pintaan. Osa tekstistä lähti siinä vaiheessa, kun paperia otti pois tai sitten se ei meinannut irrota edes kynsiharjalla hennosti raaputellen (pehmeästä sienestä puhumattakaan).  Jos olisin pyyhkinyt lisää, niin kalvo olisi katkeillut. Osan paperista rullailin sormin pois, enemmän ja vähemmän paremmalla menestyksellä. Vaikka kostutin pintaa, niin jälki oli mielestäni hieman kehno ja ohutta paperimassaa jäi  pintaan. Se teki joihinkin pintoihin selvän kalvopinnan. Jostain syystä lasitettuun pintaan, kuten lautaseen, lakka ei tarttunut ja lähti teksteineen päivineen poistovaiheessa.  Onko kuvansiirtoa tehneillä ollut samoja ongelmia, vai teinkö siirrot väärin? Noudatin ohjeita parhaani mukaan... Ehkä tämä vaatii lisää harjoittelua. :)


Pieni puukaappi sai päiviteteyn muodon, harmaita tähtiä "liimasin" alumiiniruukun pintaan decoupage-liimalakalla".


Tarjotin ja suloiset kukkaruukut onnistuivat melko hyvin.Lakkasin pinnan"kiinni" decoupage-lakalla, jottei kuva kuluisi pois.

3 kommenttia :

 1. Anonyymi9/02/2013

  Kivoja juttuja oot jaksanut tehdä. Onko kuvansiirto vaikeaa. Onnistuiko ekalla kerralla?

  Terkuin, Oona

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja mukava kuulla, tervetuloa uudestaan seurailemaan jorinoitani. :)

  Oona, Kuvansiirto ei ole kovin vaikeaa riippuen siitä mille pinnalle haluaa kuvan laittaa. :) Parhaiten onnistuvat erilaiset puupinnat ja saviruukut. Pinnan on oltava vaaleansävyinen. Joissain materiaaleissa onnistuu paremmin kuin toisissa. Minulla onnistuivat kukkaruukut hyvin ja kokeilin hiotulle tuolin puupinnalle, jossa lopputulos oli kanssa kiva. :) Rohkeasti vaan kokeilemaan! Mukavaa ja lämmintä syksyn alkua sinne. ♥

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9/10/2013

  Ihania kuvansiirtojuttuja!!!

  VastaaPoista

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...