16. syyskuuta 2013

Herkuttelua - Porkkanakakku

Tein elämäni ensimmäisen porkkanakakun eilen ja tänään sitä sai maistella. Olin yllättynyt, sillä kakut ovat itselleni vieraampaa maaperää ruoanlaitossa, niin paljon kuin siitä muutoin tykkäänkin. Tänään mutusteltiin herkullista kakkua kavereineen, yksin ja kaksin... Kakku-kiintiö alkaa olla täynnä. Jaan tänne kyseisen ohjeen, johon lisäilin omia pikku makuelämyksiä. Suosittelen kokeilemaan, tämä on herkkusuiden aatelia! Porkkanakakun ohje tässä.








2 kpl

munaa
1,5 dl
ruokokidesokeria/tavallista hienoa sokeria
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaaa
0,75 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
vaniljasokeria
ripaus
kardemummaa
ripaus
suolaa
2 kpl
keskikokoista porkkanaa tai n. 3 dl porkkanaraastetta
0,75 dl
rypsiöljyä
tuorejuustokuorrute
30 gr
pehmeää voita
100 gr
maustamatonta tuorejuustoa
1,5-2 
dl tomusokeria
tilkka
limemehua
pähkinä- tai mantelirouhetta
















Itse lisäsin taikinaan puoli pussillista (pieni pussi) pekaaninpähkinää. Hakkaa pähkinät pieniksi paloiksi ja sekoita taikinaan.


Kostutin kakun greippimehulla, jotta siitä tuli astetta kosteampi- toimii!




Täytteeseen lisäsin 1 prk:n Apetina ananastuorejuustoa, sitruunatiivistettä 1rkl, sekä 20g voita ohjeessa olleen määrän lisäksi. Tein pohjan ja täytteen kaksinkertaisena.










HUOM! Ota kakku huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua.









Valmistusaika 2 tuntia

Ohjeet

8 annosta
Tämä on mukaelma ja pienempi versio tiinan suositusta Juustopäällysteisestä porkkanakakusta :)
Raasta porkkanat raasteeksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sokeri-kananmunavaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Taikinan kuuluu olla aika löysää. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaa ja paista alimmalla tasolla 190 asteessa noin 30 min. Kumoa kakku vuoasta vasta, kun se on täysin jäähtynyt.
Sekoita kuorrutteen pehmeä voi, tuorejuusto ja lime mehu. Siivilöi tomusokeri mukaan ja vatkaa kuohkeaksi. Aineiden suhteita voi oman maun mukaan muokata. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja ripottele päälle pähkinä- tai mantelirouhetta. Anna kakun levähtää yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...