23. lokakuuta 2013

Suuri helpotuksen huokaus

Onnenpäiväni on keskiviikko muun muuassa horoskoopin mukaan. Taidan sittenkin uskoa keskiviikko-onneen, ainakin tämän päivän kohdalla. Minua on tämän puolen vuoden ajan stressannut hillittömästi mieheni orastava terveydentila. Hän sai urheiluvamman viime vuoden joulukuussa ja siitä asti oireet ovat pahentuneet vaiheittain. Parempia jaksoja oli alussa, mutta monen mutkan kautta hänen terveydentilansa jatkui entisellään.

Hän kävi useilla hierojilla, naprapaatilla ja jäsenkorjaajalla... Sitten syy alkoi selviämään monen ammattilaisen tapaamisen jälkeen. Mieheni niskassa ilmeni vakava-asteinen hermostovaurio. Kolmessa niskanikamassa paikannettiin välilevytyrä. Magneettikuvien jälkeen kyseinen diagnoosi varmistui. Urheilulääkäri ja fysiatri laativat lausunnon neurokirurgille. Mieheni vamma alkoi oireilla niin pahasti, että hän alkoi tuntea aivastellessaan kaularangassa "rusahtelua" ja samalla niskaan säteili kipua. Koska vamma ei ole niinikään kovin tavanomainen ja jokseenkin vakava, niin puheet halvaantumisriskistä ja operaation riskeistä alkoivat ikävästi kaihertaa mieltämme. Olen ollut hyvin huolissani koko tämän ajan ja tietysti ehdin käydä kaikki mahdolliset skenaariot asiaa kohtaan läpi; leikkaus ei onnistu, mies halvaantuu, lääkärit eivät osaa korjata, kävelykyky menee jne. Voitte kuvitella, minkälaisessa ahdingossa elää, kun huoli toisen kunnosta on niin suuri. Meille osoitettu, pätevin neurokirurgi täällä päin sattui olemaan lomalla ja hänen tulemisesta takaisin sorvin ääreen oli kaikille täysi mystisyys. Häneen ei saatu yhteyttä ja yrityksiä on ollut monia asiaa hoitavan instanssin osalta.Päätimme heti, ettemme lähde edes konsultoimaan julkisen sektorin lääkäreitä, sillä moni lääkäri oli sitä mieltä, että vain tämä kyseinen heppu olisi alansa spesialisti, mutta myös sen hintainen että saa päättää, milloin lähtee lomalle ja koska suvaitsee tulla töihin. Pitkän odotuksen jälkeen kyseiseen neurokirurgiin saatiin yhteyttä ja hän tuli varta vasten tapaamaan meitä. Koko puolen vuoden ajan olen repinyt hiuksia päästä ja itkenyt huolesta... Sitten istuimme lääkärin kanssa alas ja puolen tunnin päästä KAIKKI oli selvillä! Olin niin helpottunut, kuin miehenikin. Onneksi vamma on vielä sitä laatua, että mieheni nuoren iän vuoksi, hän ei tule tarvitsemaan erillisiä osia nikamiin ja hermostosolukko uusiutuu, kun kuollut hermokudos poistetaan ja avataan nivelkanavat. Kaikki kuulosti yhtäkkiä niin simppeliltä ja lääkärikin vakuutteli, että operaatio on 100% riskitön, ellei pientä leikkaushaavan tulehdusriskiä otettaisi huomioon. Operaatio suoritetaan heti vuodenvaihteen jälkeen, koska annetaan tulevalle toipilaalle ilo nauttia joulunsa rauhassa kotonaan. Leikkauksen jälkeen osastopäiviä tulee 3-4 voinnista riippuen ja toipumisaika 2-3kk. Sitten mieheni saa jälleen normaalin elämän takaisin; hän voi urheilla vähitellen, nostaa tavaroita ja olla kivuton! Olin kädet ristissä itkun partaalla vielä sinä aamuna, kun lääkärin tapaaminen oli illalla... Ja nyt piina on ohi. Tuntuu, että meitä on kuultu...Ihanaa, että sain jakaa myös teille, blogi-ystäväisilleni  suuret-pienet ilon hetkeni! ♥
8 kommenttia :

 1. Onpa ihana ja helpottava uutinen :) hieno juttu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos nipsu! :) Kyllä pääsi muutama helpotuksen kyynel eilen.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että miehesi asia selvisi, on teillä ollut tosiaan piinava puolivuotinen. Ja onnea myös omalle yrityshankkeellesi. Hei muuten, joko tarra on arvottu? Multa on mennyt ohi... ?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mervi! :) Suuri kivi on pudonnut harteilta asian suhteen. Ja tämä uusi suunta on myös jännittävä, mutta pitää valaa itseensä uskoa sekä hyväntahtoista rohkeutta.. Uskon, että hyvät aikeet johtavat hyviin asioihin. ♥

  Arvonta oli suoritettu ja siitä olikin täällä postaus. Blogin fb-sivulla oli arvonnen tulokset ja palkinnot on arvottu. Voittajille on ilmoitettu sähköpostitse asiasta. :)

  VastaaPoista
 5. Hih, miten olin missannut tuon... :) Usein käynti optikolla riittää....

  VastaaPoista
 6. :D Kyllä minultakin joskus menee vaikka mikä sivu suun. Onneksi ei ole tässä tapauksessa kovin vaarallista. ;) Itsellänikin optikolle meno muuten häämöttää. Nyt kun mainitsit, niin muistin koko asian. :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi10/27/2013

  Sinusta tulee Dreamer lämpöinen ja aito vaikutelma tänne ruudun taakse. Kirjoituksissasi huokuu rauha ja ilo. Ihailen sinussa jotain mitä en osaa tässä sanoa. Jos se tulee niin kerron. ;) Kivaa viikkoa Kuopioon! Kiitos näin upeasta blogista, jota jaat kannassamme. <3

  - Hanna-Leena-

  VastaaPoista
 8. Voi, lämmin ja iso kiitos tuollaisista sanoista! Kaikki kommentit ovat tärkeitä, mutta kommenttisia lämmitti sydämeni valtavasti. ♥ ♥ ♥ Kiitos paljon ja myös sinne leppoisaa viikkoa. :))

  VastaaPoista

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...