12. tammikuuta 2014

Hyvää sunnuntaita!

Jälleen yksi viikonvaihde takana päin ja olikin toooosi kiva viikonloppu! Tänne on saatu pakkaspäiviä ja tänään pyrytti lunta aamusta iltaan. Ennen pakkasia kelit olivat kuin jostakin harmaasta kauhuelokuvasta; sankka sumu laskeutui kaupungin ylle ja näkyvyys oli nolla. Autoilessa heijastimiakaan ei meinannut erottaa. Huomasin äsken postausta kirjoitellessa, että usein postailuja tulee raapusteltua sunnuntaipäivinä. Minun tapauksessa, sunnuntait ovat rituaalisia monen summan tuloksena. Entinen viikko on eletty ja kohti uutta. Sunnuntaisin meillä on tapana mieheni kanssa siivoillen yhdessä kotia ja käydä kahvittelemassa. Istuskelemme kahvilassa tuttuun tapaan jutustellen tai nauttien vain toistemme seurasta katsellen ikkunasta ihmisvilinää. Se on jotenkin seisauttavaa.  Pyhitän sunnutai-illat itselleni usein, kun rakkaani on mennyt edellä nukkumaan. Viikonloput menevät usein tiivisti yhdessäolon merkeissä; milloin sohvalla kainalokkain leffaa tuijotellen, milloin käyden ihmisten ilmoilla tai ollessa maalla. Jos kelit suosivat, saatamme kävellä käsikkäin kaupungilla tai samoilla lähimetsässä nauttien luonnosta. Tulee usein huomattua sekin tosiasia, ettei oikeastaan aina kaipaa muuta kuin oman rakkaan seuraa, vaikka sitä on saatavilla koko ajan. Ainakin sen pitäisi olla hyvä merkki? Siivoamisesta tuli mieleen, että onnistuin rikkomaan tänään meidän wc-pytyn! Halusin irrottaa sen niin, että olisin voinut pestä sen kunnolla ja päästä joka paikkaan pesusienen kanssa. Irrotin sitten yhden kiinnikkeen samalla, kun pytynkansi irtosi. Huomenna on mentävä ostamaan uusi kansi ja otettava selvää, miten kiinnike saataisiin paikoilleen. Toisaalta, onhan tällainen hauskakin juttu... melkoista taiteilua on nyt wc-toimitukset konsanaan.


Ja sitten pikainen tilannekatsaus edellisen postauksen tiimoilta. Meidän talo projekti päättyi lyhyeen ja onneksi päättyikin. Käväsimme paikan päällä ystäväni ja hänen isänsä kanssa. Ystäväni isä on jo eläköitynyt rakennusvalvoja, joka hyvää hyvyyttään lähti meidän "naikkosten" kanssa katselemaan paikkoja. Vaikka tällaisena maallikkona olevinaan tuli katsastettua paikat, niin ei olisi tullut mieleen katsoa tarkemmin sellaista, mitä sain oppia tällaisen ammattilaisen kanssa. Talossahan ilmeni sitten yhtä ja toista... Remppalistaa tuli. Kaiketi, kph saunoineen oli rakennettu ilman asiamukaisia rakennuslupia ja tietysti omistaja oli säästänyt vääristä asioista mm.pesutilojen eristeet olivat vain lattiapinnoilla, mutta seinät olivat jääneet ilman (hups!). Saunassa ei ollut paneloinnin yhteydessä tehty ilmanvaihtosulkuja jne. Ullakolle menevä ovi oli "muurattu" umpeen ja tehty kaakelipinnat siihen kohtaan... Nyt hormien lähelle ei ole asiaa, ellei rikkoisi kaakeliseinää. En jaksa listata tähän kaikkia epäkohtia, mutta niitä oli aivan liikaa ja talon hintakin siihen nähden oli epärealistinen.Asiaa mietittyämme, päätimme ottaa tilanteeseen aikalisää ja suunnitella budjettipohja, käydä ensin pankissa juttusilla jne. Koska remonttitaitoja ei juuri ole, remonttikohteista meidän on turha edes haaveilla, ellei ne ole pienitöisiä. Toisaalta, minähän taas tykkään vanhasta (jossa on sitten niitä murheita ja ainaisia epäkohtia). Missään  uudessa saati vanhassa talossa ei ole kaikki sataprosenttisesti kunnossa koskaan, jos aletaan syynaamaan tällaisen ystäväni isän kaltaisen ammattilaisen kanssa. Sain paljon kullanarvoisia neuvojaja olin tästä mahdollisuudesta todella iloinen! Ihanaa huomata, että lähipiirissä on ihmisiä, jotka tahtovat hyvää ja ovat aina valmiita auttamaan. Säästyimme melkoiselta loukulta, huhheijaa... vaikkakin kaikki olisi tullut ilmi viimeistään vaaditussa kuntokartoituksessa. Talvi saa mennä menojaan ja keväällä voipi alkaa pohtimaan talo asiaa uudelleen. Tultuani kotiin, huokasin helpotuksesta... On tämä oma koti vaan verraton ja ainakin kaikin puolin kunnossa, eikä moisia murheita tarvitse kantaa. Kiitos jälleen teille ihanaiset lukijani, kun jaksatte turinoitani lukea. Rentouttavaa sunnuntaipäivää kaikille!2 kommenttia :

  1. Harmi, että kävi noin, mutta parempi, että selvisi ongelmat ajoissa! Tsemppiä uuden talon metsästykseen! :-)

    VastaaPoista
  2. Heippa Minna! No, onneksi asia ei harmita (täysin rehellisesti sanottuna) ja tulipahan monta uutta näkökulmaa ja suuntaa asiaan. :) Annetaan talven mennä ja kun lumet lähtevät (jos niitä on), niin otetaan asiaa uudelleen mietintämyssyn alta. ;) Mukavaa viikkoa sinulle! ♥

    VastaaPoista

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...