22. tammikuuta 2014

Koiruuksia kotona

Meidän osoitteeseen saapui tänään uusi perheenjäsen, ranskanbulldoggi-poika, Luca. Olimme pähkäilleet aina välillä koiran, nimenomaan ranskiksen ottamista. Yksi varjostava asia on mieheni astma, joka äityy ikävästi ainakin kissatalouksissa ja useimmille koiraroduillekin herkkyys on niin suuri, ettei samassa tilassa oleminen onnistu. Luca tulikin meille aivan "puun takaa". Koirasta oli ilmoitus Internetissä ja päätin sillä minuutilla antaa mahdollisuus niin meille, kuin koiralle. Pikimmiten sovittiin trehvit ja kävin tänään tähän hurmuriin tutustumassa. Parin tunnin jutustelun ja tutustumisen päätteeksi koiruudella alkoi kodinvaihto projekti. Mieheni oli asian suhteen hyvin avoin, vaikka aiemmin koiruus-puheet jäivätkin lyhyeen em.syistä. Taisi ranskis-poika viedä myös siipan sydämen mennessään.


Mutta, olipa päivä Lucalla ja minulla! Ensin tietysti katseltiin uuden kodin paikat ja nurkat läpi. Mielenkiintoisin kohta on tietysti chinchillojen kaappihäkki. Uusia, hassuja ja karvaisia ötököitä... joita voisi mielellään vähän ojentaa tai kokeilla hampaankulmalla turkin koostumusta, hehheh. Ensin piti malttaa miettiä; oliko Luca innoissaan vai peloissaan tärinöistä. Veikkaan ensimmäistä reaktiota. Meidän vanhus-chilla ei ollut moksiskaan. Jatkoi letkeitä päiväuniaan ja käänsi persauksensa Lucalle tehden selväksi, että "ukko hei, tää on mun reviiriä enkä pelkää sinua". Muutaman kerran innostuksissaan tehtiin lähempää tuttavuutta häkin kanssa, mutta päätimme alun alkaen olla provosoimatta koiraa, kuin antaa luvan notkoilla häkin luona "kyttäämässä". Toistaiseksi lähikontaktia chilloihin-projekti saa odottaa tovin... Luca ei kuitenkaan jäänyt itsekseen häkin luokse kyttäys keikalle, mistä olin positiivisesti yllättynyt. Poloinen tosin sitten sai matkata ja olla auton kyydissä toistamiseen tänään. Ensin käytiin lemmikkiputiikissa ruoka-ja herkkuostoksilla, samalla katseltiin talvitakkia kovien pakkasten varalle. Sen jälkeen haettiin vielä isäntä töistä enkä raaskinut jättää koiraa yksin vieraaseen paikkaan. Illalla koira malttoi jopa syödä nappuloita ja hetken levättyään (säestäen suloista kuorsausta taustalla), sai siankorvasta ilo-hepulin. Kävi pari kertaa pyörimässä eteisen matolla, joten lienee suhteellisen onnistunut meidän kotittaminen pikku hiljaa.


Isäntää pitikin sitten vähän heti alkuun kokeilla, että kumpi pallillinen sitä täällä oikein määrää. Muutama hyppy-yritys ja sellainen ilme, että "minähän se kova poika oon", päättyi aika lyhyeen kun toinen pallillinen teki selväksi, ettei täällä Lucalla ole isännän sijaa, vaikka onhan se uusi naispuolinen vahdittava niin kiva tyyppi! Kaikkineensa oikein onnistunut päivä koiruuden kanssa. Kyllä se tuo paljon iloa elämään ja olen kyynärpäitä myöten ristissä sen suhteen, että mieheni astma ei äityisi sellaiseen pisteeseen, että pitäisi palauttaa koira takaisin omistajalleen. Kyseessä on aikuinen koira eikä suotta tarvitse enää kouluttaa. Jos kaikki menee hyvin, odotan kovasti kesää, että saisi alkaa liikkumaan koiran kanssa pidempiä lenkkejä, rymytä metsissä ja harjoitella kenties tokoa tjn. Ihana "yllätys" tämä suloinen ja suuri persoona, Luca-poika! En ole vielä tottunut tämän tyyppisen koiran ääntelyyn, mikä kuulostaa kerta toisensa jälkeen ja synnyttää naurunpuuskia. Röhinä-puhina-örinää; kuin pikku-possu konsanaan.Sulostuttavia terveisiä Lucalta!8 kommenttia :

 1. Ihana Luca<3 Minäkin joskus haaveilin ranskanbuldogista, jotenkin ne on niin ihania ruttunaamoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä ranskikset ovat omia persoonia! ♥ Hauska tuhisija ja pöhisijä, vaikka vaatii määrätietoista ohjeistusta (bulldoggi kun on). Toivottavasti herra saisi jäädä. Yö meni hyvin eikä miehen oireetkaan ole niin pahat, mitä pelkäsin. Mukavaa loppu viikkoa! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Irmastiina! Leppoisaa loppu viikkoa. :)

   Poista
 3. Anonyymi1/24/2014

  Ihana!!! Onnea! :) Eveliina

  VastaaPoista
 4. Olet saanut minulta tunnustuksen blogiini, eli haaste heitetty sinullekin! :) <3

  VastaaPoista

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...