16. tammikuuta 2014

Värejä, kiitos!

Ymmärsin eilen hyvin tärkeän asian. Kodista ei välttämättä tarvitse muuttaa, jos sisäinen maailma janoaa muutoksia elinympäristöön. Kävin eilen kirmailemassa kauniissa talvisäässä Puijon metsien laidalla ja ymmärsin jälleen, kuinka ympärivuotinen luonnon kauneus ympäröi minua. Miksi tahtoisin pois upeista puitteista? Sitten aloin pohtimaan, mikä tämä puute mahtaisi olla ja mistä se kumpuaa? Asioille on aina jokin perimmäinen syy. Tulin kotiin, istahdin sohvalle ja loin pikaisen läpikatsauksen ympärille. Sitten se tuli; minähän kaipaan paljon värejä! Olen alkanut ihannoimaan värien täyteläisyyttä ja ulottuvuutta. Kaupasta tulee ostettua värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia. Jostain kumman syystä asia pomppasi erään artikkelin nimissä minulle tänään sopivalla hetkellä. Siinä puhuttiin ns.energeettisen auran hoitamisesta ja ruokkimisesta väreillä. Ihanaa väriterapiaa kerrassaan! Tajusin, että kotimme on sangen väritön; pelkkää valkoista, harmahtavaa, vaaleanruskeaa jne. Missä kaikki ihanat kohdevärit? Pelkät valkeat ja muut vaaleahkot sävyt ovat alkaneet tuntua jokseenkin persoonattomilta. Nyt tahdon persoonallisuuden näkyvän  kotona selvemmin. En tiedä, miten lähtisin asiaa toteuttamaan, koska värien kanssa "työskentely" on uudempaa maaperää. Kunhan tapetti asiat saadaan kuntoon, alkaa muodostua yksityiskohdat. Pohdin myös sisustussuunnitelijan palvelujen ostamista tässä asiassa; jotta lopputulos olisi viihtyisä ja tarkoin suunniteltu. Pintoja ei tässä vaiheessa aleta muuttamaan ja olen niihin tyytyväinen. Lisäksi, jo asuntomme menee myyntiin, on pintojenkin oltava melko hillittyjä kaikkialla. Pahimpaan värien kaipuuseen hain oranssia kotiin ja muutama värikäs tuikkulyhty, sekä värikkäämmät keittiönpyyhkeet. Kun tästä päästään vauhtiin ja saadaan jotakin aikaiseksi, niin lupaan pikimmiten vilauttaa teille värinälkäisen uusia tuulia kuvien muodossa. Etenkin seinille olen kaivannut pitkään värikkäitä tauluja. Pinterestistä hain vauhtia ja inspiraatioita värimaailmojen muodossa. Olin hukkua kuviin ja niiden värien harmoniaan. Upeita, upeita värejä! Tuleeko teille tällaisia kausia?


4 kommenttia :

 1. Kevätauringon myötä mulle tulee aina sisustusvimma, ja tekee mieli tehdä pieniä muutoksia ja tuoda väriä kotiin. Nyt oon jo käytännön syistäkin etsinyt keittiöön värikästä räsymattoa. Ihmeen vähän niitä on tarjolla, varsinkin pienellä budjetilla! Kodin Ykkösessä olisi ollut yksi aivan ihana, mutta alesta huolimatta liian kallis... Täytyy tyytyä tällä erää verhojen vaihtoon :) Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 2. :) Katsele kuopionkirppari-sivustoa. Siellä on tarjolla usein edukkaita räsymattoja! Toivottavasti mieleinen matto löytyy. <3

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/31/2014

  Mistähän tuollaisen upean väriloisteisen lampunvarjostinen saa?? Toinen kuva ylhäältä. Sinulla on ihania ideoita täällä

  VastaaPoista
 4. Suuri kiitos Anonyymi. :) En osaa sanoa, mutta jos on tarpeeksi näppärä käsistään, niin eikö jokin varjostinkurssi antaisi mahdollisuuden toteuttaa tällaisen ihanuuden? Näyttäisi puu-tai muovihelmillä koristellulta varjostimelta. Siinä on herkullisia värejä, itsekin tykkään. :)

  VastaaPoista

**♥ Lämmin kiitos ♥**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...